Машинен парк

Следим международните изложения, за да сме сигурни, че машините във FoxLaser за лазерно рязане, листообработка, щанцоване и прахово боядисване са на световно ниво. 

Разполагаме с най-модерната техника, за да отговорим на високите изисквания на нашите клиенти, свързани с обработка на детайли и изделия от листови и профилни метали и неметали.

CNC 2D Лазери

CNC 2D Лазери

за лазерно рязане на листов материал – 7 бр, максимален размер на листа 4000х2000х20 мм
CNC 2D Лазери

AMADA LCG-3015AJ 6kW Fiber laser + ASF EU + TK L - напълно автоматизирана лазерна система с максимален обработваем размер 3000х1500мм. Свързана с автоматизирано складово стопанство за подаване и отвеждане на листовия материал и автоматизирано сортиране на готовата продукция. Заради фибро-лазерния източник и различната дължина на вълната, е много подходяща за обработка на въглеродна и неръждаема стомана, алуминий, месинг и други цветни стомани с малка до средна дебелина.

CNC 3D Лазер

CNC 3D Лазер

тръбен лазер за разкрой на профили и тръби – 1 бр, максимален размер на профила Ф 220, 6500х10 мм
CNC 3D Лазер

ADIGE BLM LT8 CO2 3D ЦПУ лазерна система за рязане на тръби и профили с мощност 3.5kW и максимален обработваем размер 6500хФ220х10,0мм или максимум 35 кг/м. Напълно автоматизиран комплекс за подаване на прътите от пакет и автоматизирано отвеждане на готови детайли до 3500мм. Гъвкава работна система, благодарение на възможния ръчен режим на подаване на суровия материал. Лазерният разкрой на кръгли и правоъгълни профилни тръби, както и на отворени профили, е предпочитан в цял свят заради високата производителност и перфектните резултати.

CNC абкант-преси

CNC абкант-преси

за листоогъване – 8 бр, максимална дължина на детайла 4000 мм
CNC абкант-преси

АMADA HG 2204 ЦПУ 4000 мм листоогъваща, серво-хидравлична, абкант-преса, с възможност за външно програмиране, директно от 3D модела на детайла и 3D визуализация на детайлите за огъване. Последно поколение листоогъваща машина с активна долна греда, за компенсация на изкривяването, Bi-S за измерване на ъгъла на огъване по време на процеса и два допълнителни предни помощни повдигачи с товароносимост 75кг, синхронизирани с притискащата греда, TDS: система за определяне на дебелината на листовия материал, с цел корекции при разминаване от зададената дебелина. Оборудването на машината гарантира изключително висока прецизност, висока скорост и производителност, повтаряемост на огъвките.

FoxLaser инвестира в огромен набор от инструменти, за да може винаги да дадем положителен отговор на запитванията и нуждите на нашите партньори. Разполагаме с отделен набор от инструменти за огъване на неръждаем листов материал.

CNC щанцови центри

CNC щанцови центри

за щанцоване на листов материал – 4 бр, максимален размер на листа 3000х1500х3 мм
CNC щанцови центри

AMADA EMZ MII 3612 ЦПУ щанц-преса с револверна система с максимални размери 3000х1500ммизползваща twin AC servo drive технология, с възможност за оборудване до 44 различни инструмента едновременно. Револверната глава разполага с 4 въртящи се и 4 MPT станции за резбоване. Машината разполага с активна долна матрица, което позволява формоване, не само в посока нагоре, но и надолу. Високо прецизна техника, подходяща за обработка на всички видове листов материал до 3,0мм дебелина, особено предпочитана за галванизирани материали. FoxLaser разполага с огромен набор повтарящи се инструменти, за да може да произвежда големи количества еднакви детайли, паралелно и в кратки срокове. Освен тях разполагаме и с отделен набор инструменти за обработка на неръждаем листов материал.

CNC/NC и ръчни преси

CNC/NC и ръчни преси

за монтаж на крепежни елементи – 8 бр, максимален рамер М8
CNC/NC и ръчни преси

HAEGER 824 OneTouch 4e ЦПУ машина за поставяне на самозаклинващи крепежи, оборудвана с вибробункери за автоматизирано поставяне на четири различни крепежни елемента в един и същи детайл. Използваме крепежи на фирма PEM, за да гарантираме на нашите клиенти най-високо качество, дори и в най-малките компоненти, вложени в нашето производство.

CNC координатна машина

CNC координатна машина

за заваряване на крепежни елементи – 1 бр, максимален размер М8
CNC координатна машина

SOYER KTS 1050S ЦПУ машина за капацитивно заваряване на крепежни елементи оборудвана с два вибробункера за автоматизирано заваряване на шпилки с максимален размер М8х40мм върху материали с дебелини от 0,5-3,0мм. Работен ход на машината 800х1050мм, където могат да бъдат заварявани различни по материал крепежи като стомана, неръждаема стомана, алуминий и месинг.

CNC машина за шлайфане и сатениране

CNC машина за шлайфане и сатениране

2 бр, максимални габарити 1350х200 мм
CNC машина за шлайфане и сатениране

VIET SV3 CNC машина за шлайфане и сатениране на детайли след разкрой на лазер или щанца. Машината е с четири етапа на абразивна механична обработка, които освен почистване на заусенъци, могат да обработят детайли или цели листа в посока, за постигане на ефект сатен. С тази машина покриваме изикванията за заобляне на всички външни и вътрешни контури в детайла, внедрени в изискванията на стандарта ISO 13715.

Автоматизирана линия за нанасяне на полимерно-прахови покрития

Автоматизирана линия за нанасяне на полимерно-прахови покрития

с максимален размер на детайла 4000х1700х800мм
Автоматизирана линия за нанасяне на полимерно-прахови покрития

Автоматизиранa Wagner+AABO Ideal линия за нанасяне и изпичане на прахова боя с възможност за нанасяне на покритие на детайли с габаритни размери до 4000х1700х800мм. Благодарение на влаганите в химическата подготовка на детайлите химически продукти, гарантираме антикорозионен клас С2 или 504 часа издръжливост на солен тест при нанасяне на един слой боя. По-висока издръжливост - клас С5 (1500ч солен тест) постигаме с нанасяне и изпичане на цинков грунд, преди слоя боя.

Трикоординатна измервателна ръка

Трикоординатна измервателна ръка

VQC оптична измервателна машина за детайли до 2000х1250 мм
Трикоординатна измервателна ръка

AMADA VQC-1220 оптична измервателна машина за контрол на качеството на детайлите след разкрой на лазер. Системата заснема на части със CCD камера отрязания детайл, сглобява в едно изображението и го съпоставя с CAD файла (DWG, DXF) като същевременно изготвя протокол от измерването. Това ни помага винаги да имаме коректно изпълнение при стартиране на серийна работа и ни предпазва от грешна продукция още на първия етап на производство.

7-осна роботизирана клетка за заваряване

7-осна роботизирана клетка за заваряване

МИГ/МАГ, ВИГ, РЕДЗ, точково електросъпротивително заваряване
7-осна роботизирана клетка за заваряване

OTC DAIHEN FD-B4LS 7-осна роботизирана клетка за заваряване с позиционер до 5 тона. Този далекообхватен робот е изключително подходящ както за едрогабаритни детайли, така и за множество заваръчни зони. Освен него имаме и две 6-осни роботизирани заваръчни ръце. Също така разполагаме и с MySpot - специализирана машина за точково ЕСЗ, както и с 40 работни места за TIG и MIG/MAG заваряване.