Машина за водно-абразивно рязане от лидера CMS

Машина за водно-абразивно рязане от лидера CMS

Във Фокс лазер предстои  инсталация на машина за водо-абразивно рязане tecnocut proline.  Машината за водно рязане е произведена от италианската SCM Group, с тяхното подразделение за машини за обработка на метал CMS. Водното рязане успява да обезпечи процес, при който не се влага топлина и съответно материалите не търпят промени в структурно ниво, характерно за конвенционалните методи и почти няма ограничения във видовете материали. С машината ще можем да режем всички метали, всякакви неметали като пластмаси, камък, стъкло(незакалено), както композитни и много други материали.

Една от ключовите фигури в развитието на съвременната водо-абразивна технология е д-р Норман Франц, който през 1950-те години извършва експерименти с абразивни водоструйни машини, демонстрирайки тяхната ефективност при рязане на различни материали. Boeing изиграва решаваща роля в развитието на водоструйната технология чрез своите бивши учени по научноизследователска и развойна дейност, които основават Flow Research в началото на 1970-те години. Тази компания по-късно се превръща в Flow International Corporation, лидер в ултрависоконапорната (UHP) водоструйна технология.

Flow International продължава да изобретява и усъвършенства първата в света абразивна водоструйна система, която значително напредва технологията и позволява рязане на практически всякакви материали с висока прецизност. Това нововъведение е от критично значение за разширяване приложението на водо-абразивното рязане, тъй като постига търсения ефект при разкроя на материали влагани в самолетната индустрия.

Очакваме да стартираме работа с клиенти в началото на Юли, 2024г. За всякакви предварителни въпроси и запитвания моля да ползвате нашия имейл адрес info@foxlaser.com